lördag 2 februari 2008

Yoghurt, yoghurt och mer yoghurt...

Det är alltid lika kul att gå i mataffärer i länder man besöker. Nu när vi kommit till Turkiet och Istanbul är det dags att bli mer förtrogen med inhemska produkter. Jag försökte förgäves hitta cremé fraische i början och grädde i någon form. Det tog en vecka innan vi lyckades. Det finns mjölk i olika uppsättning och yoghurt i säkert 20 olika uppsättningar - för att inte tala om olika sorterns ostar - hårdostar oftast - som smakar mycket i samma inriktning. Och sen har vi fetaost och mozarella....men that's it. Jag letade matlagningsgrädde, vanlig grädde, cremé fraische till förbannelse. Men egentligen är det ganska kul. Att tänka om helt - och försöka komma på nytt sätt att laga maten. Hittills har det blivit mycket pasta. Jag hade gärna följt med någon av kvinnorna som handlar i vår kvatersbutik hem - och sett hur hon lagar maten till deras familj....

Inga kommentarer: